OM Trine Dahlmo

Trines interesse for kosthold og livsstil ble vekket da hun som 29-åring opplevde at minstejenta på tre år ble frisk ved hjelp av enkle endringer i kostholdet.  Hun hadde lenge slitt med fordøyelsen og konsentrasjonen og ble stadig mer hyperaktiv. Da det også begynte å dukke opp store røde utslett på den lille barnekroppen, tok familien affære og begynte å lete etter måter å hjelpe henne på. Verken det offentlige eller private helsevesenet hadde noe å tilby, så de bestemte seg for å følge rådene til dr. Andrew Weil som nettopp hadde utgitt en kostholdsbok. Etter kun én uke med den nye kosten, var jenta deres kvitt utslettene og fordøyelsesplagene. Det lille barnesinnet fikk også en helt ny ro og tilstedeværelse.

 

Trine ble så inspirert av denne hendelsen at hun hoppet av den påbegynte karrieren innen administrasjon og ledelse og tok fatt på mange års studier innen helse. Hun tok fortløpende ni års deltidsutdanning i anatomi, fysiologi og sykdomslære, biopati, urteterapi og ernæringsterapi. Fire år ut i studiene startet hun studentpraksis, og et halvt år senere hadde hun fulle timelister og sluttet i jobben i staten for å vie seg hundre prosent til sin klinikkpraksis.

 

Det ble tidlig åpenbart at det ikke alltid var nok å tilby klientene løsninger for den fysiske helsen. Mange trengte i tillegg hjelp med sin motivasjon og hverdagsglede. Hun børstet derfor støv av de leder- og motivasjonsverktøyene hun hadde lært i sin første utdanning på Handelshøyskolen BI. Det gledet henne stort å se den positive effekten denne mer helhetlige tilnærmingsmåten hadde på sine klienter. Inspirert av de gode resultatene begynte hun å se seg om etter påfyll av kunnskaper om menneskesinnet – hvordan vi fungerer, og hvordan vi kan bruke våre mentale ressurser til å nå de mål vi setter oss.

 

Det brakte henne i kontakt med metoden NLP (nevrolingvistisk programmering), som er en samling modeller for resultatoppnåelse på ulike områder i livet. Trine startet igjen et lengre utdanningsforløp og fikk år for år påfyll av konkret kunnskap og verktøy hun kunne bruke for å motivere klientene på sine unike og ulike premisser. Hun er i dag en av en håndfull i Norge med høyeste utdanning innen NLP-systemet og er faglig ansvarlig for NLP-skolen ved NLP Coach Team hvor de tilbyr NLP-utdanninger på alle nivå.

 

Foruten å drive klinikkpraksis som ernæringsterapeut og NLP Coach holder hun utdanninger, kurs og foredrag innen sine fagområder. Hun skriver også om helse, mat og livsstil i bloggen «Helseinspirator», er sammen med sin mann matanmelder hos ABC-nyhetene (startsiden.no) og har gitt ut boken Lettere gjennom bokforlaget Cappelen Damm.

 

Denne samfunnsengasjerte damen ønsker med sitt virke å bidra til å gjøre det gode liv tilgjengelig for flere. Med faglig bredde og et skarpt blikk for hva som vil gi resultater, møter hun mennesker med handlekraft og engasjement. Trine vektlegger praktiske og gjennomførbare metoder som gir beviselige resultater i menneskers liv. Informasjon om noe av det Trine tilbyr finner du i bloggens nettbutikk – se under.

 

Bøker, kurs og foredrag fra Trine (klikk på bildet for info)

 

BLOGG
Inspirasjon til din gode livsstil (klikk på bildet for info)